Chirurgie dentară

Chirurgie dentară


Chirurgia dentară se referă la un ansamblu de tratamente care presupun repararea și realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare printr-o intervenție chirurgicală.

Înainte de intervenția chirurgicală, echipa medicală va parcurge împreună cu pacientul protocolul de chirurgie orală pentru a se asigura de buna desfășurare a întregului proces. Medicul coordonator și medicul chirurg vor parcurge istoricul tău medical și de aceea este foarte important să precizezi în fișa medicală toate medicamentele și suplimentele pe care le iei. În funcție de complexitatea intervenției chirurgicale de care ai nevoie și de istoricul tău medical e posibil să ți se prescrie antibiotice înainte de tratament, și chiar un regim alimentar pe care să îl adopți cu o seară înainte de intervenție (ar trebui să eviți să mănânci sau să bei cu 8 ore înainte de intervenția chirurgicală). Pacienții care suferă de boli cronice precum diabet sau hipertensiune vor fi atent monitorizați de către echipa noastră pentru e evita complicațiile.

Tipuri de intervenții chirurgicale realizate de Dental Nicolăică

Extracții dentare

  • extracția dinților monoradiculari (cu o rădăcină) sau pluriradiculari (cu mai multe rădăcini dentare) afectați de carii profunde, imposibil de salvat
  • Îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest radicular (un rest dintr-un dinte care a suferit un traumatism dentar, fractură dentară și nu mai poate fi reabilitat protetic)
  • extracția dentară a unui molar de minte inclus (nu a erupt din gingie), semi-inclus (a erupt parțial din gingie) sau care a erupt complet
  • Programează-te ACUM la cabinetul stomatologic Dental Nicolaică