Estetică dentară

Estetică dentară


În stomatologie, procedurile de ESTETICĂ DENTARĂ reprezintă modalitatea de a îmbunătății și remodela aspectul dinților, astfel încât pacientul să își recapete încrederea în sine și să poată zâmbi din nou fără complexe. Cu ajutorul serviciilor stomatologice pe care le oferă Dental Nicolăică, estetica dentară are acum o abordare minim invazivă, biocompatibilă, folosind tehnologii de ultima generatie, precum laserul dentar.

Ceea ce facem noi diferit față de alte clinici dentare este faptul că reușim să construim planuri de tratament ce restaurează zâmbetul cu intervenții minime, lipsite de sacrificii inutile de țesut dentar. Gândim întotdeauna minimalist, ca și cum am trata proprii noștri dinți. În acest fel, după o consultație cu camera intraorala și o examinare amănunțită inclusiv radiologică, planul de tratament se stabilește după principiile minim-invazivității.

Conform acestor principii, specialistul Dental Nicolăică alcătuiește planul de tratament cu respect pentru țesuturile dentare, în felul următor:

  • recomandă albirea dentara cea mai puțin invazivă, care nu afectează smalțul dentar, și anume ALBIREA DENTARĂ LASER;
  • nu se recomandă fațetele dentare, care presupun șlefuirea smalțului, în cazurile în care problema estetică este doar de natura cromatică și poate fi rezolvată cu ajutorul unor albiri dentare laser;
  • nu se recomandă șlefuirea și acoperirea dinților cu fațete sau coroane, dacă problema estetică poate fi corectată cu ajutorul unui aparat ortodontic; aparatul ortodontic nu presupune sacrificiu de substanță dentară, pastrează integritatea dintilor și rezolvă probleme estetice ce țin de poziția dinților pe arcade.
  • nu se recomandă slefuirea și acoperirea cu coroane, dacă dinții pot fi reconstruiți cu ajutorul unor fațete dentare. Fațetele dentare presupun o șlefuire mult mai superficială de smalt decât coroanele de acoperire.
  • nu se recomandă fatețele dentare, dacă dinții pot fi reconstruiți cu ajutorul unor obturații (plombe) estetice;
  • tratamentul cariilor se realizează minim invaziv, cu ajutorul laserului dentar, care îndepartează doar smalțul cariat, nu si pe cel sănătos din dinte.
  • Programează-te ACUM la cabinetul stomatologic Dental Nicolaică